Bemepl

Beleggenmetplezier.nl

zaterdag 16 november 2019

Nieuwsbrief

…..
Geachte belegger,

Het was opnieuw een rustige maand, met zelfs af en toe een saaie, slaapverwekkende dag.
Geruststellende berichten over de handelsoorlog bracht gisteravond de Amerikaanse beurzen naar recordhoogtes. De S&P sloot gisteravond op 3120.46, de Dow Jones sloot op 28004.89 en de Nasdaq sloot op 8540.83
De ene keer bevestigen Amerika en China beide dichtbij een voorlopig handelsakkoord te zijn maar vervolgens ontkennen ze deze geruchten ook weer.
De markten worden er moe van en zelfs nadat begin deze week de VS opnieuw dreigde de handelstarieven te verhogen bewogen de markten er nauwelijks nog op. De markt trok zich gisteren wel op aan een bericht van de topadviseur van de Amerikaanse president, die sprak dat de twee partijen dicht bij een akkoord zijn, maar dat Trump nog niet klaar is om een deal te ondertekenen.
De beurs wil omhoog zoals vaak tegen het einde van het jaar. De demonstraties in Hong Kong beginnen wel steeds meer hun stempel op China te drukken.
Dichter bij huis zal in december opnieuw de focus op de Brexit liggen.
De kwartaal cijfers zijn voorbij en het is nu de beurt aan Sinterklaas met z`n gevolg. We gaan eens kijken wat hij in onze schoen gaat leggen. Maar door alle gedoe rond zijn Pieten wordt het kinderfeest steeds meer bedorven en zo wordt de Kerstomzet steeds belangrijker. Gaan we dan toch boven de 600 punten met de aex het jaar uit?

Tip: Waar gaan we dit jaar met de aex eindigen? Niemand die het weet, maar voorspellen blijft leuk, vooral als er een prijsje aan verbonden is.
Doe dus ook mee en voorspel de eindstand van de aex 2019. Vandaag is de laatste dag dat u uw stand nog kunt mailen, kijk hier voor de details en lees er nu al de gemiddelde voorspelling
We blijven de markten voor u volgen, iedere dag opnieuw.

Probability grafiek (probability = waarschijnlijkheid)

Deze grafiek bestaat uit 2 delen, volatiliteit en expiratie: in het bovenste deel van de grafiek zien we de volatiliteit. We zien dat de Historische Volatiliteit (HV) iets hoger staat dan de Implied Volatiliteit (IV) staat. De volatiliteit is ten opzichte van de vorige maand 1 punt gedaald en staat nu op 10.78
In het onderste deel van bovenstaande grafiek zien we de vorige expiraties (20 september, 18 oktober en 15 november) in aanloop naar de volgende op 20 december. Gebaseerd op de historische en huidige volatiliteit laten berekeningen nu een verwachte december expiratie tussen 540 en 615 zien.

TA

Op 2 januari zagen we nog een aex van 477.05 en op 12 november zagen we dan eindelijk de top van dit jaar op 600.35 Maar helaas was de euforie van korte duur en zijn we die dag onder de 600 punten geëindigd. Een rond getal is vaak een psychologische grens die hebzucht én angst geeft (het was in mei 2001 dat we voor het laatst de 600 zagen). 
De aex is gisteren op 598.96 de week uit gegaan. Er is nog steeds sprake van een up trend en koersen van 600 plus blijven zeker mogelijk, laat de rally dus maar komen, ik ben er klaar voor.
De steun ligt op 566.18 en de weerstand ligt op 604.41

Rendement
Het resultaat vanaf 1 januari 2019 staat nu op ruim 45% (excl. kosten) en al houden we dit niet vast, (december kent nog een paar verliesgevende posities bij ons) dan nog mogen we best wel een beetje tevreden zijn. Dit zijn onze posities waarmee we de markt proberen te verslaan:
– Carrousel – deze posities worden per mail en sms verzonden en met payoff bijgehouden
– Dobbeltjes – kort- tot middellang lopende opties
– Turbo`s en AEX posities – deze worden spaarzaam ingenomen
– AEX proba`s (maand en dag opties)
– Langlopende posities – deze worden op de site bijgehouden

Intraday webinar
Af en toe zetten we op verzoek van onze leden onze camera aan en we kijken dan naar het sentiment, de aex en onze posities. We geven antwoord op vragen en zoeken naar nieuwe kansen. Deze webinars zijn door iedereen, lid of geen lid te volgen. Als lid krijgt u automatisch ruim voor aanvang van ieder webinar een uitnodiging.

Bent u geen lid of weet u niet zeker of u al op de lijst staat? Stuur ons dan een mail dat u het webinar volgen wil en we zetten u op de lijst, zodat u ruim vooraf een link ontvangt waar de uitzending te volgen is.
Alle webinars worden toegelicht met animaties en voorbeelden uit de praktijk en er is vooral veel ruimte voor eigen inbreng en vragen. De deelnemers krijgen iedere keer een dag voor aanvang een uitnodiging en ruim een uur voor aanvang een mail met de link erin. Alle webinars zijn gratis voor leden en niet-leden en zijn Live achter uw eigen computer te volgen.

Cursus
we zijn inmiddels al weer gestart met onze gratis cursus webinar reeks
deel 1: opties – de basis
deel 2: opties – de verdieping
deel 3: optie strategieën en hun toepassing
deel 4: early excercise en assignment
deel 5: turbo`s – uitleg, de werking en toepassing

Wilt u meer informatie? Kijk dan hier

Begrippenlijst
Soms weet je even niet meer wat een spread of een condor is. Op onze site staat een uitgebreide optie gerelateerde begrippenlijst, met veel uitleg, kijk hier maar eens >

Methode
Kijk ook eens bij methode Hier vindt u veel meer informatie wat we iedere dag doen en hoe we het doen. Daar staat ook alle informatie over onze abonnementen en acties.

Heb je een vriend, kennis of familielid die ook geïnteresseerd is? Het staat u vrij om deze nieuwsbrief door te sturen.

AVG
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Hierover heeft u vast wel al gehoord. De AVG bevat nieuwe privacy regels met als belangrijkste doel uw persoonsgegevens nog beter te beschermen. Wat betekent dit voor u?
Het enige wat wij van u weten is uw e-mailadres. Hierop ontvangt u af en toe een bericht van ons. De vraag blijft of u hiermee blijft instemmen. Wilt u geen berichten meer van ons ontvangen dan (en dat kon altijd al) kunt u zich hier afmelden. Wanneer u zich niet afmeld geeft u ons expliciet toestemming om u af en toe een bericht te sturen. Zo blijven uw privacy gegevens bij ons gerespecteerd en beschermd!

We blijven zoals altijd voorzichtig, positief en behoudend. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan zien we graag een bericht in onze mailbox: [email protected]
En natuurlijk zijn we iedere dag tussen 8 en 17 uur op de chat aanwezig, gezellig Onder ons.

Met vriendelijke groeten – het team achter beleggenmetplezier.nl

 

Bezoek ons op beleggenmetplezier.nl | Onze disclaimer

Deze nieuwsbrief is uitsluitend bedoeld als informatie of educatie en bevat geen advies of uitnodiging tot aanschaf of verkoop van een beurs gerelateerd product. U ontvangt deze mail omdat u geregistreerd bent (geweest) bij beleggenmetplezier.nl en wij ons het recht voorbehouden u af en toe op de hoogte te stellen van nieuws, weetjes en speciale aanbiedingen. Mocht de nieuwsbrief niet leesbaar zijn dan kunt u deze ook hier op de site vinden. Doordat we verschillende lijsten gebruiken kan het zijn dat u de nieuwsbrief meerdere malen ontvangt. Klik hier om u uit te schrijven.