Beleggenmetplezier.nl

16 februari 2019

Nieuwsbrief

…..
Geachte belegger,

We hebben het geweten, geen eindejaarsrally in december, maar wel een beginrally dit jaar. Tot de januari expiratie zagen we al een opleving, maar daarna was er geen houden meer aan, de bulls grepen de macht en zetten de aex gisteren weg op een stand van 539.62 Ook Amerika is overtuigend hoger gesloten.

De markten zagen zich vooral gesteund door optimisme over de gesprekken tussen de VS en China. De verwachting is dat de Verenigde Staten hun deadline voor het implementeren van extra tarieven op Chinese goederen met 60 dagen zullen verlengen naarmate de handelsbesprekingen tussen de twee landen vorderen.
Het nieuws dat Trump de noodtoestand heeft uitgeroepen om de financiering voor zijn muur langs de grens met Mexico te krijgen deed de markt weinig.
De meeste bedrijfscijfers vallen mee of zijn zelfs boven verwachting, ook dat stuwt de beurzen.

Maar de economie, hoe staat het daar mee? We zien in Amerika dat de groei stagneert en ook in Europa ontstaan toch weer zorgen, vooral berichten over Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje kom je steeds vaker tegen in het nieuws en ook de Brexit besprekingen lopen nog lang niet soepel.
Komende week zijn er weer bedrijfscijfers en wij zijn er iedere dag bij, voorbeurs op de chat met het ochtend bericht, een vooruitblik en als we een kans zien komen we met nieuwe posities. Al hebben we een mooie rally achter de rug, met een aex die dit jaar al weer een plus van ruim 10% heeft laten zien, het jaar is nog maar net begonnen, er zijn nog genoeg zorgen voor morgen..

Probability grafiek (probability = waarschijnlijkheid)

Deze grafiek bestaat uit 2 delen, volatiliteit en expiratie: in het bovenste deel van de grafiek zien we de volatiliteit. De bruine lijn (HV) laat de historische volatiliteit zien en de blauwe lijn (IV) de implied (verwachte) volatiliteit. We zien dat de historische volatiliteit boven de implied volatiliteit staat. De volatiliteit is ten opzichte van de vorige maand gedaald en staat nu op 13.29 In het onderste deel van bovenstaande grafiek zien we de vorige expiraties (21 december, 18 januari en 15 februari) in aanloop naar de volgende op 15 maart. Gebaseerd op de historische en huidige volatiliteit laten berekeningen nu een verwachte maart expiratie tussen 490 en 565 zien. Deze waarde wordt als een positie bijgehouden op onze site. Deze maand geen short strangle of condor, maar een call bear spread.

TA met de steun- en weerstandslijnen

Op 2 januari (het lijkt nu al weer zo ver weg) was de laagste stand in de aex 477.05. Vanaf dat punt was het gedaan met de daling. Op de januari expiratie tikten we al weer de 509 aan en was bij iedereen de gedachte: dit was het dan, de rally, maar niets bleek minder waar.  Dit zijn koersbewegingen, die niet meer passen bij de standen van de indicatoren en de technische analyses lappen alle regels aan hun laars. Het technisch plaatje is door dit geweld natuurlijk sterk verbeterd, maar wat hebben we nu nog aan de TA? Laat maar uitrazen, denk ik.

Turbo`s
Vorig jaar hebben we onze service uitgebreid met het handelen in turbo`s, die ook op onze site worden bijgehouden.

Rendement
Het resultaat vanaf 1 januari 2019 staat op ruim 5% (excl. kosten).
Dit rendement is mede gebaseerd op onze populaire dobbeltjes.
Dit zijn kortlopende opties die we (gebaseerd op en voorafgaand aan het uitkomen van een bedrijfscijfer) af en toe op de chat plaatsen.

Ook meedoen? Neem nu een abonnement (normaal 225 euro per jaar)
Op dit moment kunt u gebruik maken van onze actie:
een jaar abonnement tot 1 maart 2020 voor 205 euro of
een jaar abonnement tot 1 januari 2021 voor 330 euro
Registreer u hier of stuur ons een mail en wij regelen het direct voor u.

Intraday webinar
Af en toe zetten we op verzoek onze camera aan en we kijken dan naar het sentiment, de aex en onze posities. We geven antwoord op vragen en zoeken naar nieuwe kansen. Deze webinars zijn door iedereen, lid of geen lid te volgen. Als lid krijgt u automatisch ruim voor aanvang van ieder webinar een uitnodiging. Bent u geen lid of weet u niet zeker of u al op de lijst staat? Stuur ons dan een mail dat u het webinar volgen wil en we zetten u op de lijst, zodat u ruim vooraf een link ontvangt waar de uitzending te volgen is.

Het volgend webinar is komende week, met o.a. uitleg over het sentiment en hoe je daar met dag opties op kunt inspelen en welke serie je dan het beste kunt kiezen en waarom, toegelicht vanuit de optie calculator.

Meer info kunt u hier vinden

Optiepedia.nl
Benieuwd naar het verschil tussen een put spread en een call spread?
Volg dan ook eens een gratis webinar of lees het nog eens na op Optiepedia.nl
Dit is een site waar veel informatie over opties bijeen gebracht is. Tevens kun je op deze site verschillende brokers, banken, tipgevers en servicediensten als ook optie-software vergelijken.

Methode
Kijk ook eens bij methode Hier vindt u veel meer informatie wat we iedere dag doen en hoe we het doen. Daar staat ook alle informatie over onze abonnementen en acties.

Heb je een vriend, kennis of familielid die ook geïnteresseerd is? Het staat u vrij om deze nieuwsbrief door te sturen.

AVG
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Hierover heeft u vast wel al gehoord. De AVG bevat nieuwe privacy regels met als belangrijkste doel uw persoonsgegevens nog beter te beschermen. Wat betekent dit voor u?
Het enige wat wij van u weten is uw e-mailadres. Hierop ontvangt u af en toe een bericht van ons. De vraag blijft of u hiermee blijft instemmen. Wilt u geen berichten meer van ons ontvangen dan (en dat kon altijd al) kunt u zich hier afmelden. Wanneer u zich niet afmeld geeft u ons expliciet toestemming om u af en toe een bericht te sturen. Zo blijven uw privacy gegevens bij ons gerespecteerd en beschermd!

We blijven zoals altijd voorzichtig, positief en behoudend. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan zien we graag een bericht in onze mailbox: [email protected]
En natuurlijk zijn we iedere dag tussen 8 en 17 uur op de chat aanwezig, gezellig Onder ons.

Met vriendelijke groeten – het team achter beleggenmetplezier.nl

 

Bezoek ons op beleggenmetplezier.nl | Onze disclaimer

U ontvangt deze mail omdat u geregistreerd bent (geweest) bij beleggenmetplezier.nl en wij ons het recht voorbehouden u af en toe op de hoogte te stellen van nieuws, weetjes en speciale aanbiedingen. Mocht de nieuwsbrief niet leesbaar zijn dan kunt u deze ook hier op de site vinden. Doordat we verschillende lijsten gebruiken kan het zijn dat u de nieuwsbrief meerdere malen ontvangt.
Klik hier om u uit te schrijven.