Beleggenmetplezier.nl

16 maart 2019

Nieuwsbrief

…..
Geachte belegger,

Het jaarcijferseizoen is bijna op z`n eind. Veelal vielen de cijfers mee en dat zagen we wereldwijd terug op de markt met forse koersstijgingen tot gevolg. We zagen op 8 maart even een klein dipje en eerlijk gezegd had ik op een grotere terugval gerekend. Ook Amerika is overtuigend hoger gesloten, ondanks dat een oplossing van het handelsconflict met China nog weinig vorderingen laat zien. Noord Korea heeft inmiddels z`n ontluikende vriendschap met Trump op de tocht gezet maar Trump lijkt zich nog steeds nergens iets van aan te trekken.
Hij gaat soms als een stoomwals in de porseleinkast te keer en heeft gisteren zelfs van zijn vetorecht gebruik gemaakt om de noodtoestand bij de grens van Mexico in stand te houden en zo kan hij de bouw van zijn muur financieren.
Inmiddels is de Brexitsoap een Mayday Mayday geworden. De positie van May is verder verzwakt en met een May zonder stem heerst er steeds meer verdeeldheid in het Britse lagerhuis. Er wordt nu gevraagd naar uitstel en dus moet May komende week opnieuw een Europa rondje doen. Ze moet dan maar hopen dat de gevraagde uitstel verleend wordt en niet alsnog ontaard in een harde Brexit of wordt uitstel toch een afstel? Want ik denk dat van alle voorstellen afstel nu toch voor ieder de beste optie blijft. Toch reageert de beurst nauwelijks op alle heisa. Het blijft zoals altijd spannend.


Probability grafiek
(probability = waarschijnlijkheid)

Deze grafiek bestaat uit 2 delen, volatiliteit en expiratie: in het bovenste deel van de grafiek zien we de volatiliteit. We zien dat de Historische Volatiliteit (HV) nipt boven de Implied Volatiliteit (IV) staat. De volatiliteit is ten opzichte van de vorige maand gedaald en staat nu op 12.04 In het onderste deel van bovenstaande grafiek zien we de vorige expiraties (18 januari, 15 februari en 15 maart) in aanloop naar de volgende op 18 april. Gebaseerd op de historische en huidige volatiliteit laten berekeningen nu een verwachte april expiratie tussen 505 en 585 zien. Deze waarde wordt als een positie bijgehouden op onze site. Deze maand geen short strangle of condor, maar een mei call bear spread.

TA met de steun- en weerstandslijnen

Op 2 januari keken we nog tegen een aex van 477.05 aan met een eindstand van 552.18 sloot de aex voor het eerst dit jaar boven de 550. Een mooi herstel, maar 75 punten in slechts 9 weken is wel erg veel.
Dit zijn koersbewegingen, die niet meer passen bij de standen van de indicatoren en de technische analyses lappen alle regels aan hun laars. Is het technisch plaatje door dit geweld dan ook verbeterd? Ik denk het niet, veel analisten zijn inmiddels pessimistischer dan begin dit jaar. Ze verklaren de stijging van de beurzen gefundeerd op slecht nieuws, met opnieuw kans op stimuleringsmaatregelingen, de rente blijft dan laag (lees: wordt niet verhoogd) en dat betekent steun voor de aandelenmarkt.

Turbo`s
Vorig jaar hebben we onze service uitgebreid met het handelen in turbo`s, die ook op onze site worden bijgehouden.

Rendement
Het resultaat vanaf 1 januari 2019 staat op ruim 7% (excl. kosten).
Dit rendement is mede gebaseerd op onze populaire dobbeltjes.
Dit zijn veelal kortlopende opties die we (gebaseerd op geruchten of voorafgaand aan het uitkomen van een bedrijfscijfer) af en toe op de chat plaatsen.

Intraday webinar
Af en toe zetten we op verzoek van onze leden onze camera aan en we kijken dan naar het sentiment, de aex en onze posities. We geven antwoord op vragen en zoeken naar nieuwe kansen. Deze webinars zijn door iedereen, lid of geen lid te volgen. Als lid krijgt u automatisch ruim voor aanvang van ieder webinar een uitnodiging. Bent u geen lid of weet u niet zeker of u al op de lijst staat? Stuur ons dan een mail dat u het webinar volgen wil en we zetten u op de lijst, zodat u ruim vooraf een link ontvangt waar de uitzending te volgen is.

Hier kunt u het vorige webinar terug kijken.

Optiepedia.nl
Benieuwd naar het verschil tussen een put spread en een call spread?
Volg dan ook eens een gratis webinar of lees het nog eens na op Optiepedia.nl
Dit is een site waar veel informatie over opties bijeen gebracht is. Tevens kun je op deze site verschillende brokers, banken, tipgevers en servicediensten als ook optie-software vergelijken.

Methode
Kijk ook eens bij methode Hier vindt u veel meer informatie wat we iedere dag doen en hoe we het doen. Daar staat ook alle informatie over onze abonnementen en acties.

Heb je een vriend, kennis of familielid die ook geïnteresseerd is? Het staat u vrij om deze nieuwsbrief door te sturen.

AVG
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Hierover heeft u vast wel al gehoord. De AVG bevat nieuwe privacy regels met als belangrijkste doel uw persoonsgegevens nog beter te beschermen. Wat betekent dit voor u?
Het enige wat wij van u weten is uw e-mailadres. Hierop ontvangt u af en toe een bericht van ons. De vraag blijft of u hiermee blijft instemmen. Wilt u geen berichten meer van ons ontvangen dan (en dat kon altijd al) kunt u zich hier afmelden. Wanneer u zich niet afmeld geeft u ons expliciet toestemming om u af en toe een bericht te sturen. Zo blijven uw privacy gegevens bij ons gerespecteerd en beschermd!

We blijven zoals altijd voorzichtig, positief en behoudend. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan zien we graag een bericht in onze mailbox: [email protected]
En natuurlijk zijn we iedere dag tussen 8 en 17 uur op de chat aanwezig, gezellig Onder ons.

Met vriendelijke groeten – het team achter beleggenmetplezier.nl

 

Bezoek ons op beleggenmetplezier.nl | Onze disclaimer

U ontvangt deze mail omdat u geregistreerd bent (geweest) bij beleggenmetplezier.nl en wij ons het recht voorbehouden u af en toe op de hoogte te stellen van nieuws, weetjes en speciale aanbiedingen. Mocht de nieuwsbrief niet leesbaar zijn dan kunt u deze ook hier op de site vinden. Doordat we verschillende lijsten gebruiken kan het zijn dat u de nieuwsbrief meerdere malen ontvangt.
Klik hier om u uit te schrijven.