Bemepl

Beleggenmetplezier.nl

18 mei 2019

Nieuwsbrief

…..
Geachte belegger,

Het is me wat, tweet voor en tweet tegen, de markt wordt weer volledig beheerst door tweets van Trump.
De belegger is weer in de ban van de handelsoorlog tussen Amerika en China, maar ook Europa ontkomt niet aan het modder gooien. Aandelen waarvan je het verwacht, maar ook aandelen waarvan je het niet verwacht worden de dupe. De kunst is dan om vooral rustig te blijven, niet op een rijdende trein te springen en vooral niet op een trein die al aan het rangeren is.

Rond de Brexit was het de laatste tijd erg rustig maar gisteren werd bekend dat de onderhandelingen tussen May en Corbyn zijn gestopt en dat een harde Brexit nu steeds dichterbij komt.

Fondsen komen op de kooplijst en worden er net zo snel weer afgehaald, analisten zijn het niet altijd met elkaar eens. Er komen kansen genoeg, ik denk dat wij met onze posities al goed zijn gepositioneerd in deze moeilijke markt. Vooral banken zijn momenteel ondergewaardeerd en als Draghi zich aan z`n woord houdt om de inflatie te stimuleren kunnen juist daar mooie resultaten behaald worden. Maar ook de bouwers steken langzamerhand hun kop weer boven het maaiveld uit. Fugro wil nog steeds niet, maar als de trigger komt dan zal het met volle kracht vooruit gaan.
Turbulentie, grillig en onzekerheid, dat zijn de woorden die de beweging en richting gaan bepalen deze zomer.

Probability grafiek (probability = waarschijnlijkheid)

Deze grafiek bestaat uit 2 delen, volatiliteit en expiratie: in het bovenste deel van de grafiek zien we de volatiliteit. We zien dat de Historische Volatiliteit (HV) ruim boven de Implied Volatiliteit (IV) staat. De volatiliteit is ten opzichte van de vorige maand gestegen en staat nu op 13.07
In het onderste deel van bovenstaande grafiek zien we de vorige expiraties (15 maart, 18 april en 17 mei) in aanloop naar de volgende op 21 juni. Gebaseerd op de historische en huidige volatiliteit laten berekeningen nu een verwachte mei expiratie tussen 505 en 595 zien.

TA met de steun- en weerstand

Op 2 januari zagen we nog een aex van 477.05 en gisteren is de aex op een stand van 557.91 de week uit gegaan. Was dit de dip en kunnen we weer hogere koersen verwachten? 553 blijft hierbij cruciaal en in beeld, maar de trend is nog steeds omhoog en de 577 is echt wel weer mogelijk.
De steun ligt op 553 en daaronder op 545, de weerstand op 561 en daarboven op 571.

Rapport langlopende posities
Bij een hoge volatiliteit is het vaak lucratief om met langlopende opties te werken, om zo te profiteren van de tijdwaarde en de premie naar je toe te zien vloeien.
Gisteren hebben we u geattendeerd op een rapport bestaande uit 12 fondsen uit de aex met de langst mogelijke looptijd. Het is een compleet uitgewerkte opzet, met posities, koersdoel, winst en verlies berekening, margin en payoff analyse.

Rendement
Het resultaat vanaf 1 januari 2019 staat op ruim 15% (excl. kosten) en is gebaseerd op al onze posities:
– Carrousel – deze posities worden per mail en sms verzonden en met payoff bijgehouden
– Dobbeltjes – kort- tot middellang lopende opties die we af en toe op de chat plaatsen
– Turbo`s en AEX posities – deze worden op de chat geplaatst en of per mail verzonden
– Langlopende posities – deze worden op de site bijgehouden

Intraday webinar
Af en toe zetten we op verzoek van onze leden onze camera aan en we kijken dan naar het sentiment, de aex en onze posities. We geven antwoord op vragen en zoeken naar nieuwe kansen. Deze webinars zijn door iedereen, lid of geen lid te volgen. Als lid krijgt u automatisch ruim voor aanvang van ieder webinar een uitnodiging. Bent u geen lid of weet u niet zeker of u al op de lijst staat? Stuur ons dan een mail dat u het webinar volgen wil en we zetten u op de lijst, zodat u ruim vooraf een link ontvangt waar de uitzending te volgen is.
De cursus-webinars met extra uitleg over opties en turbo`s liggen al weer een tijdje achter ons en de data voor de nieuwe webinars volgen later dit jaar. Alle webinars worden toegelicht met animaties en voorbeelden uit de praktijk en er is vooral veel ruimte voor eigen inbreng en vragen. De deelnemers krijgen iedere keer een dag voor aanvang een uitnodiging en ruim een uur voor aanvang een mail met de link erin. Alle webinars zijn gratis voor leden en niet-leden en zijn Live achter uw eigen computer te volgen.
Hier kunt u een vorig webinar terug kijken.

Optiepedia.nl
Benieuwd naar het verschil tussen kort- en langlopende opties?
Volg dan ook eens een gratis webinar of lees het nog eens na op Optiepedia.nl
Dit is een site waar veel informatie over opties bijeen gebracht is. Tevens kun je op deze site verschillende brokers, banken, tipgevers en servicediensten als ook optie-software vergelijken.

Methode
Kijk ook eens bij methode Hier vindt u veel meer informatie wat we iedere dag doen en hoe we het doen. Daar staat ook alle informatie over onze abonnementen en acties.

Heb je een vriend, kennis of familielid die ook geïnteresseerd is? Het staat u vrij om deze nieuwsbrief door te sturen.

AVG
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Hierover heeft u vast wel al gehoord. De AVG bevat nieuwe privacy regels met als belangrijkste doel uw persoonsgegevens nog beter te beschermen. Wat betekent dit voor u?
Het enige wat wij van u weten is uw e-mailadres. Hierop ontvangt u af en toe een bericht van ons. De vraag blijft of u hiermee blijft instemmen. Wilt u geen berichten meer van ons ontvangen dan (en dat kon altijd al) kunt u zich hier afmelden. Wanneer u zich niet afmeld geeft u ons expliciet toestemming om u af en toe een bericht te sturen. Zo blijven uw privacy gegevens bij ons gerespecteerd en beschermd!

We blijven zoals altijd voorzichtig, positief en behoudend. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan zien we graag een bericht in onze mailbox: [email protected]
En natuurlijk zijn we iedere dag tussen 8 en 17 uur op de chat aanwezig, gezellig Onder ons.

Met vriendelijke groeten – het team achter beleggenmetplezier.nl

 

Bezoek ons op beleggenmetplezier.nl | Onze disclaimer

U ontvangt deze mail omdat u geregistreerd bent (geweest) bij beleggenmetplezier.nl en wij ons het recht voorbehouden u af en toe op de hoogte te stellen van nieuws, weetjes en speciale aanbiedingen. Mocht de nieuwsbrief niet leesbaar zijn dan kunt u deze ook hier op de site vinden. Doordat we verschillende lijsten gebruiken kan het zijn dat u de nieuwsbrief meerdere malen ontvangt.
Klik hier om u uit te schrijven.