Bemepl

Beleggenmetplezier.nl

zaterdag 20 juli 2019

Nieuwsbrief

…..
Geachte belegger,

Het is rustig op de beurzen, er is weinig omzet, maar gelukkig was er deze week een onverwachte move bij Galapagos, die voor reuring zorgde. Na een miljardendeal steeg de koers in slechts een paar dagen van 128 naar 162! En dan Grandvision, dit fonds kon na een gerucht profiteren van een koersexplosie van meer dan 30%. Het cijferseizoen is begonnen en dat is merkbaar. Bij het ene fonds worden goede cijfers beloond en bij een ander fonds worden goede cijfers afgestraft.
Zijn de verwachtingen dan zo hoog gespannen? Ja, ik denk het wel, en dan is er de roerganger van Amerika ook nog, hij is het tweeten nog steeds niet verleerd.
Gaat het niet over Huawei, dan gaat het wel over de handelsoorlog. En wat moeten we met de bemoeienis van Trump over het plan van de FED om de rente te gaan verlagen?
En waar gaat de vete tussen het Verenigd Koninkrijk en Iran eindigen?
We gaan een hete tijd tegemoet, is het niet buiten de deur, dan wel op de beurs.

We wensen iedereen een fijne vakantie!

Probability grafiek (probability = waarschijnlijkheid)

Deze grafiek bestaat uit 2 delen, volatiliteit en expiratie: in het bovenste deel van de grafiek zien we de volatiliteit. We zien dat de Historische Volatiliteit (HV) nipt boven de Implied Volatiliteit (IV) staat. De volatiliteit is ten opzichte van de vorige maand iets gedaald en staat nu op 12.06
In het onderste deel van bovenstaande grafiek zien we de vorige expiraties (17 mei, 21 juni en 19 juli) in aanloop naar de volgende op 16 augustus. Gebaseerd op de historische en huidige volatiliteit laten berekeningen nu een verwachte augustus expiratie tussen 545 en 590 zien. De augustus short strangle 545-590 doet momenteel 205 euro. beter is het om er een bescherming onder te zetten, dan kies je voor een short strangle 555-590 met een long put 550 maar je ontvangt dan maar 150 euro.

TA

Op 2 januari zagen we nog een aex van 477.05 en gisteren is de aex op een stand van 571.84 de week uit gegaan. De Stochastics en de RSI staan nog steeds positief en ook staat de MA nog steeds op een koop. 

De weerstand van 566.67 die we in de vorige nieuwsbrief nog aanhaalden is ruimschoots doorbroken. Gisteren zagen we nog een high van 575.97, maar deze kon niet worden vastgehouden en op dit moment staat de aex in de pre-market 2 punten lager. We richten nu eerst onze focus op de steun op 567.15.
De harde steun ligt op 536.03 en de harde weerstand ligt op 575.16

Rendement
Het resultaat vanaf 1 januari 2019 staat op ruim 25% (excl. kosten) en is gebaseerd op al onze posities:
– Carrousel – deze posities worden per mail en sms verzonden en met payoff bijgehouden
– Dobbeltjes – kort- tot middellang lopende opties
– Turbo`s en AEX posities – deze worden spaarzaam ingenomen
– Langlopende posities – deze worden op de site bijgehouden

Intraday webinar
Af en toe zetten we op verzoek van onze leden onze camera aan en we kijken dan naar het sentiment, de aex en onze posities. We geven antwoord op vragen en zoeken naar nieuwe kansen. Deze webinars zijn door iedereen, lid of geen lid te volgen. Als lid krijgt u automatisch ruim voor aanvang van ieder webinar een uitnodiging.

Bent u geen lid of weet u niet zeker of u al op de lijst staat? Stuur ons dan een mail dat u het webinar volgen wil en we zetten u op de lijst, zodat u ruim vooraf een link ontvangt waar de uitzending te volgen is.
Alle webinars worden toegelicht met animaties en voorbeelden uit de praktijk en er is vooral veel ruimte voor eigen inbreng en vragen. De deelnemers krijgen iedere keer een dag voor aanvang een uitnodiging en ruim een uur voor aanvang een mail met de link erin. Alle webinars zijn gratis voor leden en niet-leden en zijn Live achter uw eigen computer te volgen.

Methode
Kijk ook eens bij methode Hier vindt u veel meer informatie wat we iedere dag doen en hoe we het doen. Daar staat ook alle informatie over onze abonnementen en acties.

Heb je een vriend, kennis of familielid die ook geïnteresseerd is? Het staat u vrij om deze nieuwsbrief door te sturen.

AVG
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Hierover heeft u vast wel al gehoord. De AVG bevat nieuwe privacy regels met als belangrijkste doel uw persoonsgegevens nog beter te beschermen. Wat betekent dit voor u?
Het enige wat wij van u weten is uw e-mailadres. Hierop ontvangt u af en toe een bericht van ons. De vraag blijft of u hiermee blijft instemmen. Wilt u geen berichten meer van ons ontvangen dan (en dat kon altijd al) kunt u zich hier afmelden. Wanneer u zich niet afmeld geeft u ons expliciet toestemming om u af en toe een bericht te sturen. Zo blijven uw privacy gegevens bij ons gerespecteerd en beschermd!

We blijven zoals altijd voorzichtig, positief en behoudend. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan zien we graag een bericht in onze mailbox: [email protected]
En natuurlijk zijn we iedere dag tussen 8 en 17 uur op de chat aanwezig, gezellig Onder ons.

Met vriendelijke groeten – het team achter beleggenmetplezier.nl

 

Bezoek ons op beleggenmetplezier.nl | Onze disclaimer

Deze nieuwsbrief is uitsluitend bedoeld als informatie of educatie en bevat geen advies of uitnodiging tot aanschaf of verkoop van een beurs gerelateerd product. U ontvangt deze mail omdat u geregistreerd bent (geweest) bij beleggenmetplezier.nl en wij ons het recht voorbehouden u af en toe op de hoogte te stellen van nieuws, weetjes en speciale aanbiedingen. Mocht de nieuwsbrief niet leesbaar zijn dan kunt u deze ook hier op de site vinden. Doordat we verschillende lijsten gebruiken kan het zijn dat u de nieuwsbrief meerdere malen ontvangt. Klik hier om u uit te schrijven.