Bemepl

Beleggenmetplezier.nl

zaterdag 17 augustus 2019

…..
Geachte belegger,

Zo eindigde ik 20 juli de vorige nieuwsbrief:
“we gaan een hete tijd tegemoet, is het niet buiten de deur, dan wel op de beurs”.

En zie nu eens hoe heet de afgelopen weken geweest zijn! Menigeen heeft er slapeloze nachten van gehad.. je zal maar in je tent op de camping liggen en niet kunnen ingrijpen. Maar als thuisblijver was het ook niet gemakkelijk, al is beleggen natuurlijk nooit gemakkelijk.
En hoe nu verder? Het wordt er natuurlijk niet beter op nu Amerika en China over en weer blijven schreeuwen om maar geen gezichtsverlies te lijden. Maar intussen zien we de korte rente wel boven de lange rente verschijnen en dan wordt de kans op een nieuwe recessie groter dan ooit.
De eerste klappen zijn al zichtbaar, kijk maar eens naar de bankaandelen! Maar ook in stabiel ogende bedrijven zijn onderhuids al haarscheurtjes zichtbaar.
Eerst maar eens zien wat het effect gaat zijn van de komende ingreep door de FED en de ECB.
Dat geeft hoop naar hogere koersen. Wij hebben er al een voorschot op genomen door er deze week al verschillende posities op in te nemen.
Onderaan deze nieuwsbrief krijgt u er eentje cadeau..

Probability grafiek (probability = waarschijnlijkheid)

 

Deze grafiek bestaat uit 2 delen, volatiliteit en expiratie: in het bovenste deel van de grafiek zien we de volatiliteit. We zien dat de Historische Volatiliteit (HV) nu weer ver boven de Implied Volatiliteit (IV) staat. De volatiliteit is ten opzichte van de vorige maand fors gestegen en staat nu op 18.49
In het onderste deel van bovenstaande grafiek zien we de vorige expiraties (21 juni, 19 juli en 16 augustus) in aanloop naar de volgende op 20 september. Gebaseerd op de historische en huidige volatiliteit laten berekeningen nu een verwachte september expiratie tussen 490 en 590 zien.

TA

Op 2 januari zagen we nog een aex van 477.05 en op 25 juli zagen we de top 586.32
Na de forse daling van de afgelopen weken is de aex op 541.94 de week uit gegaan.
De steun ligt op 532.17 en de weerstand ligt op 551.72

Rendement
Het resultaat vanaf 1 januari 2019 staat op ruim 35% (excl. kosten) en is gebaseerd op al onze posities:
– Carrousel – deze posities worden per mail en sms verzonden en met payoff bijgehouden
– Dobbeltjes – kort- tot middellang lopende opties
– Turbo`s en AEX posities – deze worden spaarzaam ingenomen
– Langlopende posities – deze worden op de site bijgehouden

Tip
Aegon. Niet de cijfers, maar een lagere kapitaalbuffer liet de markt deze week schrikken en het aandeel werd massaal gedumpt. En hoewel het natuurlijk met deze lage koersen nog geen koek en ei is belooft het aantrekken van de nieuwe topman wel weer kansen.
Ik heb 2x deze combi ingenomen:
een langlopende december 2023 long call 3.50 gekocht en tegelijk een december 2023 short put 3.50 geschreven en krijg 85 euro per combi toe. Ook bij nog lagere koersen is het risico klein, zelfs bij een koers van 0 is het te overzien. Maar gaat de koers stijgen, dan heb je een topper in handen.
Dit is de payoff grafiek die er bij hoort

Intraday webinar
Af en toe zetten we op verzoek van onze leden onze camera aan en we kijken dan naar het sentiment, de aex en onze posities. We geven antwoord op vragen en zoeken naar nieuwe kansen. Deze webinars zijn door iedereen, lid of geen lid te volgen. Als lid krijgt u automatisch ruim voor aanvang van ieder webinar een uitnodiging.

Bent u geen lid of weet u niet zeker of u al op de lijst staat? Stuur ons dan een mail dat u het webinar volgen wil en we zetten u op de lijst, zodat u ruim vooraf een link ontvangt waar de uitzending te volgen is.
Alle webinars worden toegelicht met animaties en voorbeelden uit de praktijk en er is vooral veel ruimte voor eigen inbreng en vragen. De deelnemers krijgen iedere keer een dag voor aanvang een uitnodiging en ruim een uur voor aanvang een mail met de link erin. Alle webinars zijn gratis voor leden en niet-leden en zijn Live achter uw eigen computer te volgen.

Begrippenlijst
Soms weet je even niet meer wat een spread of een condor is. Op onze site staat een uitgebreide optie gerelateerde begrippenlijst, met veel uitleg, kijk hier maar eens >

Methode
Kijk ook eens bij methode Hier vindt u veel meer informatie wat we iedere dag doen en hoe we het doen. Daar staat ook alle informatie over onze abonnementen en acties.

Heb je een vriend, kennis of familielid die ook geïnteresseerd is? Het staat u vrij om deze nieuwsbrief door te sturen.

AVG
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Hierover heeft u vast wel al gehoord. De AVG bevat nieuwe privacy regels met als belangrijkste doel uw persoonsgegevens nog beter te beschermen. Wat betekent dit voor u?
Het enige wat wij van u weten is uw e-mailadres. Hierop ontvangt u af en toe een bericht van ons. De vraag blijft of u hiermee blijft instemmen. Wilt u geen berichten meer van ons ontvangen dan (en dat kon altijd al) kunt u zich hier afmelden. Wanneer u zich niet afmeld geeft u ons expliciet toestemming om u af en toe een bericht te sturen. Zo blijven uw privacy gegevens bij ons gerespecteerd en beschermd!

We blijven zoals altijd voorzichtig, positief en behoudend. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan zien we graag een bericht in onze mailbox: [email protected]
En natuurlijk zijn we iedere dag tussen 8 en 17 uur op de chat aanwezig, gezellig Onder ons.

Met vriendelijke groeten – het team achter beleggenmetplezier.nl

 

Bezoek ons op beleggenmetplezier.nl | Onze disclaimer

Deze nieuwsbrief is uitsluitend bedoeld als informatie of educatie en bevat geen advies of uitnodiging tot aanschaf of verkoop van een beurs gerelateerd product. U ontvangt deze mail omdat u geregistreerd bent (geweest) bij beleggenmetplezier.nl en wij ons het recht voorbehouden u af en toe op de hoogte te stellen van nieuws, weetjes en speciale aanbiedingen. Mocht de nieuwsbrief niet leesbaar zijn dan kunt u deze ook hier op de site vinden. Doordat we verschillende lijsten gebruiken kan het zijn dat u de nieuwsbrief meerdere malen ontvangt. Klik hier om u uit te schrijven.